Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой слагал ли е свещи БРИСК ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

харесва ти цената, а не свещите. оригинално препоръчаните са толкова скъпи защото са с платинени електроди и удължен пробег.
    ако карах тс и исках да сложа евтини свещи, щях да походя по следния начин:

голяма свещ нжк BKR6EKPA , което означава

BK- ф14мм, ключ 16мм
    R- вграден резистор
    6- топлинно число
    Е- 19мм дълбочина на резбата
    К- 2 електрода
    Р- платиниев електрод
    А- специален дизайн ?!?

би следвало да се замени с обикновена по нжк
    BKR6EK - два електрода - 8лв.
    BKR6E - един електрод - 7лв

или денсо
    K20TXR - два електрода - 8лв
    K20PR-U - един електрод - 4лв

с малката е по-сложно щото е моторджийска свещ.
    по нжк PMR7A
    където

P- платиниева
    M- ф10мм,дълбочина на резбата 19мм, ключ 16мм
    R- вграден резистор
    7- топлинно число
    А- специален дизайн

би следвало да се замени с обикновена нжк
    CR7E - 14лв
    или денсо
    U22ESR-N - 12лв

може също ngk cr7ek - два електрода - 19лв

по този начин свещите трябва да се сменят на 20-30 хиляди, а може и повече да изкарат. така как е
    точка

Comment

Само NGK и оригинални от ebay.co.uk От там директно можеш да си ги купиш от производителя. Аз лично случайно преди година си купих na търг за 10 лири 4 броя платинум = 25лв. Малките си купих на редовна цена по 6 лири бройката = към 80 лв беше.
      Тези бриск,мриск, разни шампиони са голям компромис. Или директно от вносителя, а най- добре от производителя.

Ето в каталога на бриск дават моята 1.6 16V TS за 110kw а тя е 88kw дори в каталога си имат несъответствия.
      http://www.brisk.biz/catalogue/spark...el=38&objem=28

* не се смятам за квалитет, лично мнение. исках в един магазин денсо .. а те ме препратиха към шампион, че били по- евтини. Хубаво но 50 лв дадох за 4 и то пълен боклук. 3-полюсни без никакво покритие на електрода. Колата пали по- трудно и глъхне.
      Last edited by flipz; d.m.y г., 11:39.
      Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
        Само NGK и оригинални от ebay.co.uk От там директно можеш да си ги купиш от производителя. Аз лично случайно преди година си купих na търг за 10 лири 4 броя платинум = 25лв. Малките си купих на редовна цена по 6 лири бройката = към 80 лв беше.
        Тези бриск,мриск, разни шампиони са голям компромис. Или директно от вносителя, а най- добре от производителя.

Ето в каталога на бриск дават моята 1.6 16V TS за 110kw а тя е 88kw дори в каталога си имат несъответствия.
        http://www.brisk.biz/catalogue/spark...el=38&objem=28

* не се смятам за квалитет, лично мнение. исках в един магазин денсо .. а те ме препратиха към шампион, че били по- евтини. Хубаво но 50 лв дадох за 4 и то пълен боклук. 3-полюсни без никакво покритие на електрода. Колата пали по- трудно и глъхне.
        В каталога на BRISK твоята 1.6 я дават 88kW а линка който си дал е за 2.0

Comment

Ето свещи за алфи на Дензо дано е полезно инфото
          http://www.larkspeed.com/index.pl?c=DENSOALFA

Comment

Първоначално публикувано от alonso83 Покажи съобщение
            Ето свещи за алфи на Дензо дано е полезно инфото
            http://www.larkspeed.com/index.pl?c=DENSOALFA
            Благодаря, колега!
            При 1.7 не съм имал проблеми със свещите, понеже не се налага особено да я настъпвам, за да върви!
            Обаче сега съм с 1.4 мотор и редовно се кара по магистралите над 5 000 об/мин.
            Това определено не спомага за използуването на бюджетни свещи.
            С Бриск вървеше много добре, до като не я качих на магистрално каране в южната ни съседка. Просто се сцепиха.
            Сега Шампиона и на него нещо му става
            Единствените, които са държали са Лоджи, но пък те се работят отвратително със запалване на Марелли!
            Баси и романа написах!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
            X